Houd de pincode geheim en let op bij het pinnen of er zijn geen skimmers aanwezig.

Kredietkaarten

Een kredietkaart is een kaart waarmee je een krediet kunt kopen. Het geld dat je daarmee uitgeeft, je betaalt aan het eind van de maand terug aan de kredietkaartmaatschappij. Bij kredietkaarten zijn er verschillende soorten kaarten, zoals prepaid kredietkaarten en kaarten waarmee je spaarpunten kunt sparen.

Gebruik van kredietkaarten

Kredietkaarten zijn vooral handig voor mensen die grote uitgaven willen doen, maar niet genoeg saldo hebben op hun betaalrekening. Doordat je op krediet kunt kopen, hoef je niet meteen het hele bedrag te betalen. Bovendien kun je met een kredietkaart ook online betalingen doen, wat bij een gewone betaalkaart niet altijd mogelijk is.

Kosten kredietkaarten

Het gebruik van een kredietkaart is duurder dan het gebruik van een gewone betaalkaart. Een kredietkaartmaatschappij rekent namelijk rente over het geleende bedrag. Als je het bedrag niet op tijd terugbetaalt, kan dit behoorlijk oplopen. Bovendien is er vaak een jaarlijkse bijdrage aan het gebruik van de kaart verbonden.

Veiligheid kredietkaarten

Kredietkaarten zijn veilig in gebruik, maar het is wel belangrijk om te weten waar je op moet letten. Zo moet je goed opletten of er niet gefraudeerd wordt met je kaart en moet je de gegevens goed afschermen. Kredietkaartmaatschappijen hebben vaak een goede verzekering tegen fraude en diefstal, dus als er iets misgaat met je kaart ben je soms wel verzekerd.

Conclusie

Betaalkaarten en kredietkaarten hebben allebei hun eigen voor- en vermogens. Welke kaart het meest geschikt is, hangt vooral af van je eigen wensen en behoeften. Het is belangrijk om goed te kijken naar de kosten, de veiligheid van de kaart en de mogelijkheden om daarmee te betalen. Door op tijd te betalen en goed op te letten bij het gebruik van de kaart, kun je er veel plezier van hebben.

.

Ook interessant

Financieel

Kies een strategie die bij jouw financiële doelen en risicobereidheid past.Stap 5: Beheer je schuldSchulden kunnen een grote laatste zijn op je finan ...

Lees verder

Leasing

Leasing: de ideale financieringsvorm voor ondernemersAls ondernemer heb je regelmatig nieuwe bedrijfsmiddelen nodig, zoals machines, auto's of compute ...

Lees verder

Accountants

AccountantsAccountants zijn financiële experts die gespecialiseerd zijn in het opstellen en beheren van de financiële administratie van bedrijven en p ...

Lees verder