Alles wat je moet weten over het plaatsen van een alarmsysteem in huis

We willen ons allemaal veilig voelen in ons huis. Vooral wanneer we weg zijn, willen we er zeker van zijn dat onze eigendommen goed beschermd zijn tegen inbrekers. Dat is waarom het plaatsen van een alarmsysteem een ​​slanke zet kan zijn. Maar hoe begin je eraan? We hebben alle informatie die je nodig hebt om een ​​beslissing te nemen.

Waar te beginnen

Het eerste wat je moet doen is beslissen welk type alarmsysteem voor jou werkt. Over het algemeen zijn er drie soorten alarmsystemen: bekabeld, draadloos en hybride.

Bekabelde systemen zijn over het algemeen de meest betrouwbare, omdat alle componenten (zoals de sensoren en het bedieningspaneel) met elkaar verbonden zijn door middel van kabels. Het enige nadeel van bekabelde systemen is dat de installatie meer arbeidsintensief kan zijn dan bijvoorbeeld het plaatsen van een draadloos systeem.

Draadloze systemen zijn te installeren en installeren geen kabels, wat een snellere installatie en minder overlast toevoegt. Dit type systeem werkt draadloos en alle componenten zijn verbonden via een lokale draadloze verbinding. Het nadeel van een draadloos systeem is dat het afhankelijk is van goede Wi-Fi-ontvangst en dat een opslag van de werking van het alarmsysteem kan resulteren.

Hybride systemen combineren bekabelde en draadloze componenten en bieden dus de beste van beide werelden.

Hoe werkt een alarmsysteem?

Het basisprincipe van een alarmsysteem is dat er sensoren zijn die kunnen bepalen wanneer er iets gebeurt dat niet hoort. Wanneer het systeem detecteert dat er bijvoorbeeld een raam of deur open gaat, zal het alarmsysteem afgaan. Gemiddeld duurt het ongeveer 30 seconden voordat het systeem volledig is geactiveerd. Dat betekent dat je voldoende tijd hebt om het systeem uit te schakelen als jij het bent die een deur of raam opent.

Typ sensoren

Er zijn verschillende soorten sensoren die in uw alarmsysteem kunnen worden opgelost:

- Bewegingssensoren: Deze sensoren zijn het meest positief en leidend tot beweging in een bepaald gebied. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende bereiken, van een meter tot enkele meters ver.

- Deur / raamsensoren: Deze sensoren zijn afhankelijk van een deur of raam open of gesloten. Het systeem wordt geactiveerd wanneer een deur of raam wordt geopend, terwijl het systeem actief is.

- Glasbreuksensoren: Deze sensoren volgen een gebroken glas, ze worden vaak genoemd bij ramen.

- Rookmelders: Deze sensoren volgen rook en geven je een waarschuwing bij brandgevaar.

- Watersensoren: Deze sensoren leiden tot wateroverlast en sturen je een waarschuwing wanneer bijvoorbeeld een lekkende leiding problemen veroorzaakt.

Laat je alarmsysteem updaten met andere beveiligingsmaatregelen

Je kunt jouw alarmsysteem ook volgen met andere systemen, zoals camera’s en een toegangscontrolesysteem.

Camera's registreren wat er gebeurt in en om je huis en helpen je om mogelijke indringers te herkennen en te vangen. Een toegangscontrolesysteem laat je weten wie er in en uit je huis komt en zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde mensen toegang hebben. Het vervolg van deze systemen helpt je om nog betere veiligheid te creëren voor jouw huis en gezin.

Kosten

De kosten van een alarmsysteem dat afhangt van het type systeem dat u kiest, het aantal sensoren en de integraties die u wilt hebben. We raden je aan om meerdere offertes aan te vragen, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten en welke opties er beschikbaar zijn.

Het kiezen van een alarmsysteem

Bij het kiezen van een alarmsysteem is het belangrijk om rekening te houden met uw individuele situatie en om te bepalen welk type systeem het beste bij uw verleden is. Overweeg de grootte van uw huis, het aantal ramen en deuren dat moet worden beveiligd en hoeveel sensoren u nodig heeft. Praat ook met een professionele beveiligingsdeskundige die jou kan helpen bij het maken van de juiste beslissing.

Veiligheidstips

Naast het andere installeren van een alarmsysteem zijn er eenvoudige stappen die je kunt ondernemen om jouw huis veiliger te maken.

- Zorg ervoor dat alle deuren en ramen goed afgesloten zijn, vooral wanneer je niet thuis bent.

- Verberg kostbare spullen wanneer je niet thuis bent en zorg ervoor dat ze niet te zien zijn vanaf de straat.

- Breng buitenverlichting aan met bewegingssensoren. Dit kan indringers afschrikken en helpen om jouw huis te volgen wanneer je terugkomt.

- Installeer een toegangscontrolesysteem met een video-intercom, zodat je kunt zien wie er voor de deur staat voordat je opendoet.

Conclusie

Het plaatsen van een alarmsysteem kan helpen om uw huis beter te beschermen tegen inbrekers en andere gevaren. Het kiezen van het juiste type systeem en de juiste sensoren is cruciaal voor de veiligheid van jouw huis. Het vervolg van uw alarmsysteem met andere beveiligingsmaatregelen kan de veiligheid van uw huis verder verbeteren. Denk aan andere eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw huis veiliger te maken en minder aantrekkelijk te maken voor potentiële indringers. Twijfel je over welk alarmsysteem het beste verleden is bij jouw persoonlijke situatie? Overleg met een professionele beveiligingsdeskundige.

Ook interessant

Camerabewaking

Camerabewaking: Is de investering de moeite waard?Camerabewaking wordt steeds populairder. Bedrijven, particulieren en overheidsinstanties implemente ...

Lees verder

Alarmsysteem

Alles wat je moet weten over het plaatsen van een alarmsysteem in huisWe willen ons allemaal veilig voelen in ons huis. Vooral wanneer we weg zijn, w ...

Lees verder

Bewakingscamera

Er zijn verschillende typen camera's beschikbaar voor bewaking, waaronder dome-camera's, bullet-camera's en PTZ-camera's. De keuze van de juiste came ...

Lees verder